Βιβλιοδεσία καταλόγων εστιατορίων – μπλοκ – κορδόνι

Πολλές φορές πιστεύεις πως τα αυτονόητα δεν χρειάζονται εξήγηση. Κι όμως σε αυτά είναι που πρέπει να δίνεις τελικά μεγαλύτερη προσοχή. Τι είναι λοιπόν το μενού και πως το φτιάχνουμε.

Κατά τον Μεσαίωνα

η σίτιση γινόταν σε καταστήματα όπου σερβιριζόταν ένα φαγητό, το φαγητό που είχε ετοιμάσει ο ιδιοκτήτης/ταβερνιάρης, δηλαδή ο οικοδεσπότης. Έτσι, ως ορολογία στις μέρες μας, περιγράφει το μενού των εστιατορίων με προκαθορισμένα πιάτα όπου ο πελάτης δεν έχει την δυνατότητα επιλογής.

Η αντίθετη πρακτική ονομάζεται á la carte, δηλαδή «από την κάρτα» όπου ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ πλήθους επιλογών από ένα μενού και να διαμορφώσει εκείνος το γεύμα ή το δείπνο του.

Σήμερα, συνηθίζεται και μια μικτή πρακτική όπου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 2 ή 3 το πολύ εναλλακτικών σε ένα προκαθορισμένο όμως μενού.

Eνα menu πρέπει να είναι ξεχωριστό όπως και οι γεύσεις που φιλοξενεί. Το δημιουργικό μας τμήμα αναλαμβάνει να σχεδιάσει για εσάς το λογότυπο και να σχεδιάσει όλο τον κατάλογο σας από την αρχή  που ταιριάζει στο στυλ της επιχείρησης σας και στη συνέχεια το τυπώνουμε με χρυσοτυπία, ασημοτυπία, μεταξοτυπία ή τετραχρωμία κατόπιν συνεννοήσεως. Βιβλιοδετικά μηχανήματα μας, σας ανοίγουν την όρεξη… για menu που ξεχωρίζουν.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τρόποι για να δέσει κάποιος ένα έντυπο. Από βίδες, κρίκους, κορδόνια κ.λ.π. Μοναδικό όριο, η φαντασία του καλλιτέχνη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η Βιβλιοδεσία, είναι ολόκληρη επιστήμη και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μια μόνο σελίδα. Πιστεύουμε όμως, πως όσοι δεν είναι εξοικοιωμένοι με την διαδικασία, βοηθήθηκαν στο να κατανοήσουν τα βασικά μέρη και είδη.

    Αποστολή Αρχείου